نورآباد،شوخئییب‌‌

نورآباد،شوخئییب‌‌

تشنه ای بر لب رود . معرفی روستای نورآباد (شوخئییب) ، ازتوابع شهرستان مرند، آ-شرقی، به روایت تصویر و...
نورآباد،شوخئییب‌‌

نورآباد،شوخئییب‌‌

تشنه ای بر لب رود . معرفی روستای نورآباد (شوخئییب) ، ازتوابع شهرستان مرند، آ-شرقی، به روایت تصویر و...

عناب

نحوه تکثیر گیاه: برای تکثیر درخت عناب چهار روش وجود دارد.

۱- جابجایی پاجوشها: بهترین راه زیاد کردن درخت عناب این روش می باشد. پاجوشها که از کنار درخت می روید، درخت عناب در جستجوی آب ریشه های زیادی می دواند و از ریشه های سطحی، جوانه هایی می روید و از زمین بیرون می آید. در سال دوم در پایان فصل پاییز که درخت نمو نسبی کرده است، با بریدن ریشه درخت مادر، نهال را با ریشه از زمین بیرون می آورند و جای دیگر می کارند.

۲- قلمه زدن: از درخت عناب می توان درنیمه دوم اسفند ماه قلمه گرفت. قلمه ها باید از شاخه های جوان یکساله باشد. قلمه های سی سانتی متری را که بطور اریب بریده شده در کناره پشته ها در زمین فرو می برند. بطوریکه فقط پنج سانتی تر سرقلمه از لبه پشته بیرون باشد. فاصله هر قلمه از یکدیگر حدود پنج سانتی تر خواهد بود. پس از کشت قلمه ها، جویه ها را پر از آب می کنند و زمین قلمه کاری شده باید همیشه مرطوب باشد و مرتب و جین شود.

۳- خوابانیدن: شاخه های دوساله ای را که از بخش پایینی تنه درخت مادر روییده است می توان خوابانید این کار در فصل پاییز و اواخر زمستان انجام می شود.

۴- کشت بذر عناب: روش کشت به این صورت است که در نیمه اول اسفند هسته ها را در ظرفی پر از آب می ریزند و در جای گرمی می گذارند. پس از چند روز که خیس خورد آنها را در زمینی که پیشتر آماده شده است می کارند. بذرها در نیمه دوم فروردین می رویند. نهال های دوساله را پس از برگریزان از خزانه به زمین اصلی منتقل می کنند. درخت عناب را معمولاً‌ پیوند نمی زنند زیرا نوع مرغوبتری ندارد. ولی درصورت پیوند زدن، نهالها زودتر به بار می نشیند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.